دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۱۵-۲۷

عنوان فارسی شانکر دوده‌ای ‌درختان میوه در ایران
چکیده فارسی مقاله دستجردی ر.، نادی س. و دامیار س. 1396. شانکر دوده‌ای ‌درختان میوه در ایران. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 7(1): 27-15. قارچ Neofusicoccum mangiferae عامل پژمردگی شاخه، سوختگی شکوفه، شانکر و سرخشکیدگی دامنه وسیعی از درختان میوه مانند بادام، فندق، زردآلو، هلو، مرکبات، انگور و سیب می‌باشد. جدا شدن پوست سطحی و نازک درختان و ظهور لایه‌ای از هاگهای سیاه و دوده‌ای در زیر آن، از نشانه­های این بیماری است. عامل بیماری به‌تدریج سبب زوال و گاه خشکیدگی و مرگ کامل درختان بیمار می‌گردد. قارچ از طریق زخم‌های ناشی از هرس، سرمازدگی، تنش خشکی و یا ترک‌های ناشی از آفتاب‌سوختگی به میزبان رخنه کرده و پیشرفت آن در هوای گرم و آفتابی تابستان سریع‌تر رخ می‌دهد. رعایت بهداشت زراعی و تغذیۀ مناسب درختان، آبیاری کافی، مبارزه با آفات، ممانعت از ایجاد زخم، جلوگیری از هرس غیرضروری از روش­های مدیریت بیماری هستند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بادام، هلو، مرکبات

عنوان انگلیسی Sooty Canker of Fruit Trees in Iran
چکیده انگلیسی مقاله Dastjerdi R., Nadi S. and Damyar S. 2018. Sooty canker of fruit trees in Iran. Plant Pathology Science 7(1):15-27. Neofusicoccum mangiferae is the causal agent of branch wilt, blossom blight, canker and dieback on a variety of fruit trees such as almond, hazelnut, apricot, peach, citrus, grape and apple. Cracking and peeling of thin outer layer of bark and exposing black sooty mass of spores is a characteristic feature of disease. Pathogen causes gradual declining and sometimes complete death of trees. The fungus infects the hosts through wounds, created by pruning, frost damage, drought stress, or bark cracks caused by sunburn and develops under hot and sunny weather in summer. Good sanitation, fertilization of trees, adequate irrigation, appropriate pest control, preventing wounds, and avoiding unnecessary pruning are the methods for disease management.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Almond, Peach, Citrus

نویسندگان مقاله رعنا دستجردی | Raana Dastjerdi
Temperate Fruit Research Center, Horticulture Sciences Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Karaj, Iran
پژوهشکده میوه‌های معتدله و سردسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

سولماز نادی | Solmaz Nadi
Temperate Fruit Research Center, Horticulture Sciences Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Karaj, Iran
پژوهشکده میوه‌های معتدله و سردسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

سیما دامیار | Sima Damyar
Temperate Fruit Research Center, Horticulture Sciences Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Karaj, Iran
پژوهشکده میوه‌های معتدله و سردسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-227-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/795/article-795-774224.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات