پژوهش های بذر ایران، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر روش‌های مختلف پرایمینگ بر قابلیت انبارداری و جوانه‌زنی بذر کلزا لاین کرج ۳ در شرایط تنش شوری
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق اثر روش­های مختلف پرایمینگ بر درصد و سرعت جوانه­زنی کلزا در شرایط تنش شوری و تعیین قابلیت انبارداری بذرهای پرایم‏شده مطالعه شد. به این منظور سه آزمایش به‏صورت مجزا انجام شد که عبارت‏ از (1) آزمایش جذب آب، (2) آزمایش اثر شوری بر جوانه‏زنی و (3) آزمایش قابلیت انبارداری بذرهای پرایمینگ شده بودند. تیمارهای پرایمینگ در 5 سطح بدون پرایمینگ، هیدروپرایمینگ (Hyd)، پرایمینگ با اسید هیومیک (HA)، اسید سالیسیلیک (SA) و اسید جیبرلیک (GA) بودند. تنش شوری در چهار سطح صفر، 4، 8 و 12 دسی زیمنس بر متر اعمال شدند. قابلیت انبارداری بذر‏های پرایم‏شده نیز طی 226 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش جذب آب نشان داد بذرهای کلزا بعد از حدود 18 ساعت جذب آب وارد فاز سوم آبنوشی شدند. نتایج آزمایش شوری نشان داد که شوری 12 دسی­زیمنس بر متر، کمترین (3/74 درصد) و شوری صفر (8/82 درصد) بیشترین درصد جوانه­زنی را داشت. سرعت جوانه‏زنی در تمام تیمارهای پرایمینگ، بالاتر از شاهد بود به­طوری­که پرایمینگ با اسید جیبرلیک (034/0 بر ساعت)، اسید هیومیک (036/0 بر ساعت)، اسید سالسلیک (027/0 بر ساعت) و هیدروپرایمینگ (036/0 بر ساعت) اختلاف معنی‏داری با عدم پرایمینگ (019/0 بر ساعت) داشتند. به‏طور کلی با افزایش سطوح شوری سرعت جوانه‏زنی نسبت به شوری صفر کاهش یافت. قابلیت انبارداری بذرهای پرایمینگ‏شده و بدون پرایمینگ طی زمان کاهش معنی‏داری پیدا نکردند. در کل می‏توان نتیجه گرفت بذرهای پرایمینگ شده سرعت جوانه­زنی بالاتری دارند  و می‏توان آن­ها را نظیر بذرهای بدون پرایمینگ نگهداری کرد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید جیبرلیک ، اسید سالیسیلیک، اسید هیومیک، تنش، هیدروپرایمینگ

عنوان انگلیسی The effects of different priming methods on the storability and germination under salinity stress in rapeseed line Karaj 3
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to study the effects of different priming methods on germination rate and percentage under salinity stress and to determine the storability of primed seeds. In order to, three different experiments were conducted separately, (1) the experiment of water uptake, (2) the experiment of salinity stress, and (3) the experiment of storability of primed seeds. Priming treatments were five levels of control (unprimed), hydropriming (Hyd), priming with humic acid (HA), priming with salicylic acid (SA) and priming with gibberellic acid (GA). Salinity stresses were four levels of 0, 4, 8 and 12 ds/m of NaCl. The storability of primed seeds was investigated during 226 days after priming. The results of water uptake showed that rapeseeds were entered into the third phase of water uptake after 18 hours of hydration. Results of salinity experiment showed that the highest germination percentage belonged to hydropriming (83 %) and the lowest germination percentage belonged to unprimed seeds (59 %). Germination rate had significantly differences among GA (0.034 h-1), HA (0.036 h-1) and Hyd (0.036 h-1) with C (0.019 h-1) and SA (0.027 h-1). Overall, primed seeds were germinated better than control seeds at all levels of salinity and the differences were clear at the highest levels of salinity. The storability of primed seeds and control had no significant decrease during storage. Finally, it can be concluded that seed priming increased the tolerance to salinity stress and the storability of primed seeds had no difference with control and it is possible to store primed seeds as well as control seeds.   
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شیرین تقی ذوقی | Shirin Taghi Zoghi
Aboureihan Campus University of Tehran, Pakdasht, Tehran, Iran
دانشگاه تهران

الیاس سلطانی | Elias Soltani
Aboureihan Campus University of Tehran, Pakdasht, Tehran, Iran
دانشگاه تهران

ایرج اله دادی | Iraj Alahdadi
Aboureihan Campus University of Tehran, Pakdasht, Tehran, Iran
دانشگاه تهران

رضا صادقی | Reza Sadeghi
Aboureihan Campus University of Tehran, Pakdasht, Tehran, Iran
دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/jisr/browse.php?a_code=A-10-29-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی بذر
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات