|
|
پژوهش های بذر ایران، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۰-۰
|
|
|
| عنوان فارسی |
اثر روشهای مختلف پرایمینگ بر قابلیت انبارداری و جوانهزنی بذر کلزا لاین کرج ۳ در شرایط تنش شوری |
|
| چکیده فارسی مقاله |
در این تحقیق اثر روشهای مختلف پرایمینگ بر درصد و سرعت جوانهزنی کلزا در شرایط تنش شوری و تعیین قابلیت انبارداری بذرهای پرایمشده مطالعه شد. به این منظور سه آزمایش بهصورت مجزا انجام شد که عبارت از (1) آزمایش جذب آب، (2) آزمایش اثر شوری بر جوانهزنی و (3) آزمایش قابلیت انبارداری بذرهای پرایمینگ شده بودند. تیمارهای پرایمینگ در 5 سطح بدون پرایمینگ، هیدروپرایمینگ (Hyd)، پرایمینگ با اسید هیومیک (HA)، اسید سالیسیلیک (SA) و اسید جیبرلیک (GA) بودند. تنش شوری در چهار سطح صفر، 4، 8 و 12 دسی زیمنس بر متر اعمال شدند. قابلیت انبارداری بذرهای پرایمشده نیز طی 226 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش جذب آب نشان داد بذرهای کلزا بعد از حدود 18 ساعت جذب آب وارد فاز سوم آبنوشی شدند. نتایج آزمایش شوری نشان داد که شوری 12 دسیزیمنس بر متر، کمترین (3/74 درصد) و شوری صفر (8/82 درصد) بیشترین درصد جوانهزنی را داشت. سرعت جوانهزنی در تمام تیمارهای پرایمینگ، بالاتر از شاهد بود بهطوریکه پرایمینگ با اسید جیبرلیک (034/0 بر ساعت)، اسید هیومیک (036/0 بر ساعت)، اسید سالسلیک (027/0 بر ساعت) و هیدروپرایمینگ (036/0 بر ساعت) اختلاف معنیداری با عدم پرایمینگ (019/0 بر ساعت) داشتند. بهطور کلی با افزایش سطوح شوری سرعت جوانهزنی نسبت به شوری صفر کاهش یافت. قابلیت انبارداری بذرهای پرایمینگشده و بدون پرایمینگ طی زمان کاهش معنیداری پیدا نکردند. در کل میتوان نتیجه گرفت بذرهای پرایمینگ شده سرعت جوانهزنی بالاتری دارند و میتوان آنها را نظیر بذرهای بدون پرایمینگ نگهداری کرد. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
اسید جیبرلیک ، اسید سالیسیلیک، اسید هیومیک، تنش، هیدروپرایمینگ |
|
| عنوان انگلیسی |
The effects of different priming methods on the storability and germination under salinity stress in rapeseed line Karaj 3 |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
This study was conducted to study the effects of different priming methods on germination rate and percentage under salinity stress and to determine the storability of primed seeds. In order to, three different experiments were conducted separately, (1) the experiment of water uptake, (2) the experiment of salinity stress, and (3) the experiment of storability of primed seeds. Priming treatments were five levels of control (unprimed), hydropriming (Hyd), priming with humic acid (HA), priming with salicylic acid (SA) and priming with gibberellic acid (GA). Salinity stresses were four levels of 0, 4, 8 and 12 ds/m of NaCl. The storability of primed seeds was investigated during 226 days after priming. The results of water uptake showed that rapeseeds were entered into the third phase of water uptake after 18 hours of hydration. Results of salinity experiment showed that the highest germination percentage belonged to hydropriming (83 %) and the lowest germination percentage belonged to unprimed seeds (59 %). Germination rate had significantly differences among GA (0.034 h-1), HA (0.036 h-1) and Hyd (0.036 h-1) with C (0.019 h-1) and SA (0.027 h-1). Overall, primed seeds were germinated better than control seeds at all levels of salinity and the differences were clear at the highest levels of salinity. The storability of primed seeds and control had no significant decrease during storage. Finally, it can be concluded that seed priming increased the tolerance to salinity stress and the storability of primed seeds had no difference with control and it is possible to store primed seeds as well as control seeds. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
| نویسندگان مقاله |
شیرین تقی ذوقی | Shirin Taghi Zoghi Aboureihan Campus University of Tehran, Pakdasht, Tehran, Iran دانشگاه تهران
الیاس سلطانی | Elias Soltani Aboureihan Campus University of Tehran, Pakdasht, Tehran, Iran دانشگاه تهران
ایرج اله دادی | Iraj Alahdadi Aboureihan Campus University of Tehran, Pakdasht, Tehran, Iran دانشگاه تهران
رضا صادقی | Reza Sadeghi Aboureihan Campus University of Tehran, Pakdasht, Tehran, Iran دانشگاه تهران
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://yujs.yu.ac.ir/jisr/browse.php?a_code=A-10-29-1&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
فیزیولوژی بذر |
| نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|