پژوهش های بذر ایران، جلد ۲، شماره ۲، صفحات ۱۲۳-۱۳۵

عنوان فارسی تأثیر عصاره ورمی کمپوست بر برخی خصوصیات جوانه‌زنی نخود (Cicer arietinum) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله

به‌منظور بررسی برهمکنش سطوح مختلف عصاره آبی ورمی کمپوست و تنش شوری بر شاخص‌های جوانه‌زنی نخود (رقم کرج) آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل: 4 سطح مختلف از عصاره ورمی کمپوست شامل (صفر، 5، 10 و 20 درصد حجمی) و 4 غلظت شوری: صفر، 30، 60 و 90 میلی مول بر لیتر کلرید سدیم بود. نتایج نشان داد بین سطوح مختلف عصاره ورمی کمپوست و تنش شوری اختلاف معنی‌داری  (در سطح احتمال 1 درصد) از نظر درصد جوانه‌زنی، طول ساقه‌چه و وزن خشک ساقه‌چه وجود داشت. تنش شوری در سطح 90 میلی مول بر لیتر کلرید سدیم منجر به کاهش معنی‌داری در کلیه صفات مورد بررسی نسبت به شرایط بدون تنش شوری شد. برهم‌کنش عصاره ورمی کمپوست و تنش شوری تأثیر معنی‌داری (در سطح احتمال 5 درصد)  بر میزان سرعت جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه، وزن خشک ریشه‌چه و آندوسپرم مصرفی داشت. عصاره ورمی کمپوست با سطح 5 درصد حجمی در تیمارهای تنش شوری ملایم (30 میلی مول بر لیتر کلرید سدیم) و بدون تنش شوری، موجب افزایش معنی‌داری در میزان طول ریشه‌چه، وزن خشک ریشه‌چه و آندوسپرم مصرفی نسبت به سطح صفر شد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله آندوسپرم مصرفی، تنش شوری، جوانه‌زنی، عصاره ورمی کمپوست، نخود

عنوان انگلیسی Effect of Vermicompost Extract on Germination Characteristics of Chickpea (Cicer arietinum) Under Salinity Stress
چکیده انگلیسی مقاله

This study was performed to investigate interactions of different levels of vermicompost extract and salinity stress on germination characteristics of chickpea seedlings. The factorial experiment was conducted in completely randomized design with three replications. Concentrations of vermicompost extract (0, 5, 10 and 20 volumetric percentage) and salinity levels (0, 30, 60 and 90 mM NaCl). Results showed that there were significant differences (P‌ 0.01) between vermicompost extract and salinity levels regarding germination percentage, radicle length, and shoot dry weight. Salinity stress with 90 (Mm NaCl) level significantly decreased all of the traits compared to the non-stress condition. Effects of vermicompost extract and salinity stress were significant differences (P‌ 0.05) on the germination rate index, radicle length, radicle dry weight and consumed endosperm. vermicompost extract at concentrations of 5 volumetric percentage in moderate salinity stress (30 mM NaCl) and non-salinity stress caused a significant increase (P‌ 0.01) in radicle length, radicle dry weigh and consumed endosperm compared to control.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chickpea, Consumed endosperm, Germination, Salinity stress, Vermicompost

نویسندگان مقاله راهله احمدپور | Rrahele Aahmadpour
Department of Biology, Faculty of Sciences, Behbahan Khatam Alanbia University of Technology, Behbahan, Iran
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان

نظام آرمند | Nezam Armand
بهبهان- ابتدای جاده دیلم دانشگاه خاتم الانبیاء

سعید رضا حسین زاده | Saeed Reza Hossinzadeh
بهبهان- ابتدای جاده دیلم دانشگاه خاتم الانبیاء


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/jisr/browse.php?a_code=A-10-86-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی بذر
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات