|
|
دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۴۳-۵۴
|
|
|
| عنوان فارسی |
مدیریت تلفیقی بیماری کپک خاکستری |
|
| چکیده فارسی مقاله |
میرطالبی م. و مستوفیزاده قلمفرسا ر. 1396. مدیریت تلفیقی بیماری کپک خاکستری. دانش بیماریشناسی گیاهی 6(2): 54-43. بیماری کپک خاکستری ناشی از قارچ Botrytis cinerea یکی از مهمترین بیماریهای پس از برداشت میوهها و سبزیهای تازه در سراسر جهان است. بیماری میتواند در مزرعه شروع شود، بهصورت نهفته باقی بماند یا پس از برداشت در مراحل حملونقل، بستهبندی، ذخیرهسازی و بازاریابی گسترش پیدا کند. امروزه در کشاورزی رایج اولین راهبرد برای مهار بیماری، استفاده از سموم شیمیایی است، ولی نگرانی از وجود بقایای سموم در میوهها و سبزیها، باعث افزایش تحقیق برای پیدا کردن روشهای سالم و مؤثر مدیریت بیماری شده است. مدیریت تلفیقی بیماری با اصلاح شیوه آبیاری و کوددهی بهینه، مبارزه زیستی، استفاده از مواد حیاتی، ضدعفونی میوهها پس از برداشت ، نگهداری وحمل میوهها در انبار و کانتینر با هوای خنک، رطوبت کم و تهویه مناسب پیشنهاد شده است. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
بیماری پس از برداشت، توتفرنگی، انگور، Botrytis |
|
| عنوان انگلیسی |
Integrated Management of Gray Mold Disease |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
Mirtalebi M. & Mostowfizade-Ghalamfarsa R. Integrated management of gray mold disease. Plant Pathology Science 6(2):43-54. Gray mold caused by Botrytis cinerea, is one of the most important postharvest diseases on fresh fruits and vegetables worldwide. The disease may start in the field and remain as a latent infection and then develop after harvest, during transportation, packaging, storage and marketing. Nowadays, application of fungicides is the main strategy to control the gray mold disease in conventional agriculture. The presence of fungicide residues in edible fruits and vegetables is a concern for consumers because pesticides are known to have potential harmful effects. Therefore, the search on finding the safe and effective disease control strategies has been accelerated. Integrated management of the disease by using some methods like optimal method of irrigation and fertilization, biological control, use of bioagents, disinfection of fresh fruits and vegetables after harvesting, storing and shipping in a cool and dry condition with low humidity and suitable ventilation are suggested. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Postharvest disease, Strawberry, Grape, Botrytis |
|
| نویسندگان مقاله |
مریم میرطالبی | Maryam Mirtalebi Department of Plant Protection, Shiraz University, Shiraz, Iran بخش گیاهپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز
رضا مستوفیزاده قلمفرسا | Reza Mostowfizadeh-Ghalamfarsa Department of Plant Protection, Shiraz University, Shiraz, Iran بخش گیاهپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-42-7&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
| نوع مقاله منتشر شده |
ترویجی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|