دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱۱۲-۱۲۴

عنوان فارسی قارچ‌های افزایش‌دهنده رشد گیاهان. قارچ‌های افزایش‌دهنده
چکیده فارسی مقاله شفیعی­ نیا ج، میرطالبی م (1401) قارچ‌های افزایش دهنده رشد گیاهان. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 11(2):  124-112.                        Doi:10.2982/PPS.11.2.112
 
جمعیت جهان به سرعت در حال افزایش است. برای تغذیه این جمعیت زیاد، باید محصولات زراعی بیشتری تولید شود. استفاده گسترده از کودها، سموم دفع آفات و سایر نهاده‌ها، بهره‌وری زمین‌های کشاورزی موجود و میزان غذای تولید شده را افزایش می‌دهد، اما این افزایش محصول باعث آسیب به محیط زیست، تخریب خاک و از بین رفتن جمعیت طبیعی میکروبی آن می‌شود. برای جلوگیری از این آثار زیانبار مواد شیمیایی، یک رویکرد دوستدار محیط زیست که سلامت انسان و محیط زیست را تضمین کند، به شدت مورد نیاز است. در دیدگاه نوآورانه تولید کشاورزی، برای استفاده از کودهای‌زیستی به جای مواد شیمیایی تقاضای فزاینده‌ای وجود دارد. کاربرد ریزجانداران مفید می‌تواند یک سازوکار جدید برای بهبود سلامت و بهره‌وری گیاه باشد. جمعیت‌های میکروبی فراریشه نقش مهمی در تبدیل و انحلال مواد مغذی خاک ایفا می‌کنند که برای رشد و نمو گیاه بسیار مهم است. در میان جمعیت‌های مختلف میکروبی فراریشه، قارچ‌هایی که به عنوان افزایش‌دهنده رشد گیاه شناخته می‌شوند، اخیراً مورد توجه روزافزون قرار گرفته‌اند. طی چندین دهه، انواع قارچ‌های افزایش‌دهنده رشد گیاه مانند گونه‌های متعلق به جنس‌های Trichoderma، Penicillium، Phoma و Fusarium مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. مطالعات نشان داده است که این قارچ‌ها، بدون آلودگی‌های زیست‌محیطی، رشد گیاه را تنظیم می‌کنند و تحمل گیاه را در برابر بیمارگرهای گیاهی افزایش می‌دهند. در این مقاله ابتدا شرح مختصری از قارچ‌های افزایش‌دهنده رشد ارائه می‌شود. در ادامه ماهیت و ترکیب این قارچ‌ها، همچنین نحوه عملکرد آن‌ها، فرموله‌کردن و چالش‌های مرتبط با آن مورد توجه قرار خواهد گرفت.

 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله همیاری غیراجباری، Aspergillus ، Penicillium ، Trichoderma

عنوان انگلیسی Plants growth promoting fungi
چکیده انگلیسی مقاله Shafienia J, Mirtalebi M (2022) Plants growth promoting fungi. Plant Pathology Science 11(2):112-124.        Doi:10.2982/PPS.11.2.112
 
The world's population is growing rapidly. To feed this large population, more crops must be produced. The broad use of fertilizers, pesticides and other inputs increases the productivity of existing agricultural lands and the amount of food production, but this increase in yield causes damage to the environment, soil degradation and the destruction of its natural microbial population. To prevent these harmful effects of the chemicals, an eco-friendly approach is needed to ensure human health and the environment. In the innovative view of agricultural production, there is a growing demand for the use of biofertilizers instead of agrochemicals. The use of beneficial microorganisms can be a new strategy to improve plant health and productivity. Natural microbial populations play an important role in the solubilizing and mineralizing of soil nutrients, which is very important for plant growth and development. Among the various microbial populations, fungi known as plants growth promoting fungi (PGPF) have recently received increasing attention. For decades, plant growth promoting fungi such as Trichoderma, Penicillium, Phoma, Aspergillus and Fusarium have been studied. Studies have shown that these fungi, regulate plant growth without environmental pollution and increase plant tolerance to plant pathogens. In this review a brief description of plant growth promoting fungi is given first. In the following, the nature and composition of these fungi as well as the mode of actions, formulation and related challenges will be concidered.

 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aspergillus, Penicillium, Trichoderma, Non-obligate mutualism

نویسندگان مقاله مریم میرطالبی | Maryam Mirtalebi
Shiraz University, College of Agriculture, Department of Plant Protection.
بخش گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز

جواد شفیعی نیا | Javad Shafienia
Department of Plant Protection, College of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran
بخش گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-347-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده ترویجی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات