دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۴۲-۵۱

عنوان فارسی روشهای بهینه آماده‌سازی میسیلیوم قارچها برای مطالعه با میکروسکوپ الکترونی روبشی
چکیده فارسی مقاله وکیلی قرطاول م، آروئی ح، گل محمدزاده ش، ناصری م (1401) روشهای بهینه آماده‌سازی میسیلیوم قارچها برای مطالعه با میکروسکوپ الکترونی روبشی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی
 11(2):  51
-42.                             Doi: 10.2982/PPS.11.2.42     

 
مقدمه: قارچهای بیمارگرگیاهی با ایجاد فساد در محصولهای گیاهی و مسمومیت‌های غذایی تهدیدی جدی برای امنیت غذایی جهان محسوب می‌شوند. یکی از روشهای شناسایی قارچها مطالعه میسیلیوم آنها با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) است. برای گرفتن تصاویر میکروسکوپی با وضوح بالا و حفظ ویژگی‌های سطحی نمونه‌های میسیلیوم قارچها، آماده‌سازی نمونه‌ها یعنی روش آبگیری و خشک کردن آن‌ها بسیار مهم است. مواد و روش‌ها: تاثیر دو روش آبگیری و دو روش خشک کردن میسیلیوم دو قارچ Rhizoctonia solani و Rhizopus stolonifer برای مطالعه آنها با میکروسکوپ الکترونی روبشی در این پژوهش، مقایسه شدند. یافته‌ها: مشاهده‌های میکروسکوپی نشان دادند که در  R. stolonifer آبگیری با اتانول 100 درصد و خشک کردن و در R. solani در دمای اتاق و آبگیری با اتانول 50 درصد و روش انجماد نسبت به سایر روش‌ها تصویر صاف و با وضوح بالا تولید می‌کنند. نتیجه‌گیری: آبگیری میسلیوم قارچها با اتانول 50 تا 100 درصد و خشک کردن در دمای اتاق یا منجمد کردن آن، روشهای بهینه برای آمادهسازی آنها برای  مطالعه با SEM هستند و تصویر صاف و با وضوح بالا تولید میکنند و ویژگی‌های سطحی میسلیوم آنها حفظ شده و به خوبی قابل رویت است.

 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اتانول، Rhizoctonia ،Rhizopus

عنوان انگلیسی Optimal methods for the preparation of fungal mycelium for examination with the scanning electron microscope
چکیده انگلیسی مقاله Vakili-Ghartavol M, Arouiee H, Golmohammadzadeh S, Naseri M (2022) Optimal methods for the preparation of fungal mycelium for examination with the scanning electron microscope. Plant Pathology Science 11(2):42-51.  
 Doi: 10.2982/PPS.11.2.42
 
Introduction: Plant-pathogenic fungi are considered a serious threat to world food security, causing spoilage in plant products and food poisoning. One of the ways to identify fungi is to examine their mycelium using a scanning electron microscope (SEM). In order to take high-resolution microscopic images and obtain the surface properties of mushroom mycelium samples, it is very important to prepare the samples, i.e. the method of dehydrating and drying them. Materials and Methods: In this research, the effect of two dehydration methods and two drying methods on the mycelia of two fungi, Rhizoctonia solani and Rhizopus stolonifer, were compared to study them with SEM. Results: Microscopic observations showed that for R. stolonifer, dehydration with 100% ethanol and drying and for R. solani at room temperature and dehydration with 50% ethanol and the freezing method produce a smooth and high-resolution image compared to other methods. Conclusion: Dehydration of fungal mycelium with 50% to 100% ethanol and drying at room temperature or freezing are the optimal methods to prepare them for examination with SEM and produce a smooth and high-resolution image, and the surface features of their mycelium are preserved and well-defined.


 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ethanol, Rhizoctonia, Rhizopus

نویسندگان مقاله معصومه وکیلی قرطاول | Masoumeh Vakili-Ghartavol
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

حسین آروئی | Hossein Arouiee
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

شیوا گل محمدزاده | Shiva Golmohammadzadeh
Nanotechnology Research Center, Pharmaceutical Technology Institute, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
گروه نانو فناوری دارویی و مرکز تحقیقات نانو فناوری، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد

محبوبه ناصری | Mahboobeh Naseri
Department of Plant Production, Faculty of Agriculture, University of Torbat Heydarieh, Torbat Heydarieh, Iran
گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-410-1&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات