|
|
دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۱۰۵-۱۱۲
|
|
|
| عنوان فارسی |
اثر سه کودزیستی برشاخص های رشدی گوجه فرنگی و شدت بیماری پژمردگی باکتریایی |
|
| چکیده فارسی مقاله |
کامگار ا، کتابچی س (1401) اثر سه کودزیستی برشاخصهای رشدی گوجه فرنگی و شدت بیماری پژمردگی باکتریایی. دانش بیماریشناسی گیاهی 12(1): 112-105. چکیده مقدمه: پژمردگی باکتریایی ناشی از Ralstonia solanacearum یکی از بیماریهای مهم گوجه فرنگی در جهان است. امروزه روشهای جدید بر پایه استفاده از محصولات زیستی برای مدیریت بیماریهای گیاهی مورد توجه قرار گرفته تا با کاهش مصرف سمهای شیمیایی و آسیب به محیطزیست، محصولی ارگانیک در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد. مواد و روشها: تاثیر سه کودزیستی نیتروکارا (حاوی چند باکتری تثبیت کننده ازت)، میکروارگانیزمهای مؤثر (:EM® حاوی چند گونه مخمر و باکتری) و کمپوست بر شاخصهای رشدی گوجه فرنگی و شدت بیماری پژمردگی باکتریایی در قالب طرح کاملا تصادفی در شرایط گلخانه مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: تجزیه واریانس داده های آزمایش نشان داد که این سه کود تاثیر معنیداری در افزایش شاخصهای رشدی گوجه فرنگی دارند ولی باعث کاهش معنی دار شدت بیماری نمی گردند. کمپوست در بین آنها بیشترین تاثیر را بر شاخصهای رشدی گوجه فرنگی حتی در حضور بیمارگر داشت. نتیجه گیری: کمپوست میتواند به عنوان یک عامل بهبوددهنده شاخصهای رشدی گوجه فرنگی در برنامه مدیریت بیماری پژمردگی باکتریایی مد نظر قرار گیرد. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
| عنوان انگلیسی |
The effect of three biofertilizers on growth indices of tomato and severity of bacterial wilt disease |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
Kamgar, A. & Ketabchi, S. (2023). The effect of three biofertilizers on growth indices of tomato and severity of bacterial wilt disease. Plant Pathology Science 12(1), 105-112. Introduction: Bacterial wilt caused by Ralstonia solanacearum is one of the major diseases of tomato in the world. Today, new methods based on the use of biological products for the management of plant diseases have been considered to reduce the consumption of chemical toxins and damage to the environment, to provide an organic product for consumers. Materials and Methods: The effect of three biofertilizers: Nitro Kara (containing several nitrogen-fixing bacteria), effective microorganisms (EM®: containing several species of yeasts and bacteria), and compost on tomato growth indices and severity of bacterial wilt disease were evaluated in a completely randomized design in greenhouse conditions. Results: Analysis of variance showed that, these three bio-fertilizers had significant effect on increasing tomato growth indices, but did not significantly reduce the disease severity. Compost among them had the greatest effect on tomato growth indices even in the presence of the pathogen. Conclusion: Compost can be considered as an improvement factor for tomato growth indices in the management program of bacterial wilt disease.
|
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Azorhizobium, Compost, Ralstonia, Yeast |
|
| نویسندگان مقاله |
آرمان کامگار | Arman Kamgar Department of Plant Pathology, Islamic Azad University, Shiraz Branch, Shiraz, Iran گروه بیماریشناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز
ساغر کتابچی | Saghar Ketabchi Department of Plant Pathology, Islamic Azad University, Shiraz Branch, Shiraz, Iran گروه بیماریشناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-408-1&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
| نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|