دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۹۴-۱۰۴

عنوان فارسی کاربرد مخمرها در مدیریت بیماریهای گیاهی
چکیده فارسی مقاله

حسن­ پور، ن.،  ارزنلو،  م. (1401) کاربرد مخمرها در مدیریت بیماری­های گیاهی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 12(1): 104-94.         

مخمرها پراکنش وسیعی در سطح زمین دارند. آن­ها در صنایعی مانند نانوایی، صنایع تخمیری، تولید پروتئین، سنتز مواد شیمیایی مانند ریبوفلاوین و اسید سیتریک، کشاورزی و مدیریت بیماری­های­گیاهی نقش دارند. آن­ها بـا مکانیسـم­هـای متنـوعی مانند رقابــت بــرای مواد غذایی و فضا، برقراری رابطه انگلی با بیمارگر، القـای مقاومـت در گیـاه، قارچ انگلی، اشغال پردازه بوم­ شناختی، سم­زدایی زهرقارچ و تولید آنزیم­های تجزیه کننده دیواره سلولی در کاهش بیماری­های گیاهی موثر هستند. از خصوصیات برتر مخمرها می­توان به تحمل و سازگاری بیشتر نسبت به نوسانات حرارتی در دماهای پایین و بالا، سازگاری در طیف گسترده ­ای از رطوبت نسبی، نوسانات pH، سطوح اکسیژن کم، سرعت تکثیر زیاد، محدود کردن جمعیت بیمارگر و تحمل به اشعه UV را نام برد. با توجه به ویژگی­های گفته شده مخمرها به عنوان یکی از بهترین گزینه­ ها برای به کارگیری در فرایند مهار زیستی در نظر گرفته می­شوند. در این مقاله جنبه­ های مثبت مخمرها نسبت به دیگر عوامل میکروبی، نقش آن­ها در کشاورزی و سازوکار­های مدیریت بیماریهای گیاهی بحث و بررسی شده است.  


 

کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Application of yeasts in plant diseases management
چکیده انگلیسی مقاله Hasanpour, N., & Arzanlou M. (2023). Application of yeasts in plant diseases management. Plant Pathology Science 12(1), 94-104.      
 
Yeasts are widely distributed on earth.They play role in industries such as bakery, fermentation, protein production, the synthesis of chemicals such as riboflavin and citric acid, agriculture and plant diseases management. They are effective in reducing plant diseases. through a variety of mechanisms, such as competition for food and space, parasitic relationship with the pathogen, induction of plant resistance, mycoparasitism, ecological niche occupation, mycotoxin detoxification and production of cell wall degradation enzymes. The superior characteristics of yeasts are greater tolerance and adaptation to thermal fluctuations at low and high temperatures, adaptation in a wide range of relative humidity, pH fluctuations, low oxygen levels, high proliferation rate, limiting the pathogen population and tolerance to UV radiation. Due these characteristics, yeasts are considered as one of the best choices to use in the process of biological control. In this paper, the positive aspects of yeasts compared to other microbial agents, their role in agriculture and management mechanisms of plant diseases are discussed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Candida, Cryptococcus, Pichia, Saccharomyces

نویسندگان مقاله نوراله حسن پور | noorallah hasanpour
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Tabriz University, Tabriz, Iran
گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

مهدی ارزنلو | mahdi arzanlou
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Tabriz University, Tabriz, Iran
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-273-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده ترویجی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات