|
|
دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۷۴-۸۳
|
|
|
| عنوان فارسی |
بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران |
|
| چکیده فارسی مقاله |
خضری، م.، کریمی شهری، م. ر.، قاسمی، ا. (1401) بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران. دانش بیماریشناسی گیاهی 12(1): 83-74. زعفران یکی از محصولات کشاورزی ارزشمند است که کلاله گل آن مصرف دارویی دارد و به عنوان ادویه ای گرانبها شناخته میشود. آلودگی اندامهای تکثیری گیاهان نقش زیادی در انتشار عوامل بیمارگر دارد. گیاه زعفران با بنه تکثیر میشود و استفاده از بنه های سالم و عاری از عوامل بیماریزا، بهترین و موثرترین راه پیشگیری از انتشار بیمارگرهای خاکبرد در مناطق و مزرعه های جدید میباشد. پوسیدگی بنه زعفران توسط تعدادی از عوامل بیماریزای قارچی و باکتریایی ایجاد میشود. عامل بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران Burkholderia gladioli pv. gladioli است. باکتری عامل بیماری به مدت طولانی در خاک باقی میماند و از طریق خاک، ابزار کشاورزی و بنه های آلوده منتقل میشود. در سالهای اخیر این بیماری از استان خراسان رضوی گزارش شده است. در این مقاله، ضمن معرفی بیماری پوسیدگی باکتریایی بنه و برگ زعفران، راهکارهایی جهت پیشگیری از بروز و گسترش این بیماری ارائه شده است. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
Burkholderia gladioli، Crocus sativus، بیمارگر خاکبرد، پوسیدگی بنه |
|
| عنوان انگلیسی |
Bacterial rot disease of saffron corm and leaf |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
Khezri, M., Karimi Shahri, M. R., & Ghasemi, A. (2023). Bacterial rot disease of saffron corm and leaf. Plant Pathology Science, 12(1), 74-83. Saffron is one of the valuable agricultural products and its dried stigma is used as medicine and is known as a precious spice. Infection of the plant's reproductive organs plays an important role in the spread of pathogens. The saffron is reproduced via corms, and using healthy and pathogen-free corms is the best and most effective strategy to prevent the spread of soil-borne pathogens in new areas and fields. Saffron corm rot disease is caused by some fungal and bacterial pathogens. Burkholderia gladioli pv. gladioli is the causal agent of saffron leaf and corm rot disease. The bacterium survives in the soil for a long time, and it is transmitted through the infected soil, farming tools, and corms. In recent years, this disease has been reported from Khorasan Razavi province. In this article, along with introducing the bacterial disease of saffron leaves and corms rotting, strategies to prevent the occurrence and spread of the disease have been presented. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Burkholderia gladioli, Crocus sativus, Soil-borne pathogen, Corm rot |
|
| نویسندگان مقاله |
مریم خضری | Maryam Khezri Iranian Research Institute of Plant Protection, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران
محمودرضا کریمی شهری | Mahmoud Reza Karimi Shahri Razavi Khorasan Agricultural and Natural Resources Research Center, AREEO, Mashhad, Iran مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد
ابوالقاسم قاسمی | Abolghasem Ghasem Iranian Research Institute of Plant Protection, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran. مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-111-5&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
باکتری |
| نوع مقاله منتشر شده |
ترویجی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|