دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۵۳-۶۳

عنوان فارسی تاثیر دو ماده موثره اسانسهای گیاهی بر عامل بیماری آتشک سیب و گلابی
چکیده فارسی مقاله
اخلاقی، م.، عالی­ منش، م.، روحانی، ع.، برجسته، ع.، عابدینی اسفهلانی، م.، دزیانیان، ا. (1401). تاثیر دو ماده موثره اسانس­­های گیاهی بر عامل بیماری آتشک سیب و گلابی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 12(1):  63-53.           
مقدمه: باکتری Erwinia amylovora عامل بیماری آتشک سیب و گلابی یکی از عوامل اصلی محدود کننده تولید این میوه ها در دنیا است. از آنجایی که فقط تعداد محدودی ترکیب مسی در مهار این بیماری تاثیر  محافظت کنندگی دارند، توجه روزافزونی به بررسی تاثیر اسانسهای گیاهی بر این بیمارگر شده است. مواد و روش‌ها: اثر غلظتهای مختلف کارواکرول(ماده موثره اسانس آویشن، پونه کوهی و..) و ترانس-آنتول (ماده موثره اسانس رازیانه) بر رشد کلنی E. amylovora در شرایط آزمایشگاهی بررسی  شد و مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و کُشندگی (MBC) آنها تعیین شد. اثر بازدارندگی MIC این مواد به تنهایی و مخلوط غلظت‌های یک-دوم  MIC و MBC  آنها با روش دیسک  روی محیط  آگار غذایی بر رشد کلنی E. amylovora بررسی شد. اثر سه نسبت اختلاطی برتر این مواد روی بافت میوه گلابی رقم اسپادونا، بر شدت بیماری آتشک مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: کارواکرول و ترانس-آنتول هردو اثر ضد باکتریایی علیه E. amylovora داشتند، ولی اثر کارواکرول بیشتر از دیگری بود. مخلوط کردن کارواکرول با ترانس-آنتول اثر آنرا افزایش داد. از بین سه نسبت اختلاطی 47 میکروگرم/ میلی‌لیتر کارواکرول + 141 میکروگرم / میلی‌لیتر ترانس-آنتول سبب ایجاد بیشترین کاهش شدت بیماری در بافت میوه گلابی، شد. نتیجه‌گیری: استفاده از مخلوط کارواکرول و ترانس-آنتول را برای مدیریت بیماری آتشک می­توان در نظر گرفت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت باکتری ­کشی، Erwinia amylovora

عنوان انگلیسی The impact of two active ingredients of plant essential oils on the causative agent of apple and pear fire blight disease
چکیده انگلیسی مقاله

Akhlaghi, M., Alymanesh, MR., Rohani, A., Barjasteh, A., and Abedini Esfahlani, M., & Dezianian, A. (2023). The impact of two active ingredients of plant essential oils on the causative agent of apple and pear fire blight disease. Plant Pathology Science, 12(1), 53-63.       Introduction: Erwinia amylovora, the cause of apple and pear fire blight disease, is one of the main factors limiting the production of these fruits in the world. Since only a limited number of copper compounds have a protective effect in controlling this disease, increasing attention has been paid to investigating the effect of plant essential oils on this pathogen. Materials and Methods: The effect of different concentrations of carvacrol (the active ingredient of thyme, oregano, etc.) and trans-anethole (the active ingredient of fennel essential oil) on the growth of E. amylovora colony, was investigated in laboratory conditions, and their minimum inhibitory concentration (MIC), and minimum bactericidal concentration (MBC) were determined. The inhibitory effect of MIC of these substances alone and the mixture of one-half of their MIC and MBC concentrations was investigated by disc method on nutrient agar medium on the growth of E. amylovora colony. The effect of the three best mixing ratios of these materials on the fruit tissue of the pear Spadona variety was evaluated on the severity of fire blight disease. Results: Carvacrol and trans-anethole both had antibacterial effects against E. amylovora, but the effect of carvacrol was greater than the other. Mixing carvacrol with trans-anethole increased its effectiveness. Among the three mixing ratios, 47 µg/ml of carvacrol + 141 µg/ml of trans-anethole caused the greatest reduction in disease severity in pear fruit tissue. Conclusion: The use of a mixture of carvacrol and trans-anethole can be considered for the management of fire blight disease.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Erwinia amylovora, Minimum inhibitory concentration, Minimum bactericidal concentration

نویسندگان مقاله مهدی اخلاقی | Mahdi Akhlaghi
Department of Plant Protection Researches, Agricultural and Natural Resources Research Center of Semnan Province, AREEO, Shahrood, Iran
بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود، ایران

محمد رضا عالی منش | Mohammad Reza Alymanesh
epartment of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran
گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام

عباس روحانی | Abbas Rohani
Department of Biosystems Engineering, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
بخش مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

علیرضا برجسته | Ali Reza Barjasteh
Department of Plant Protection Researches, Agricultural and Natural Resources Research Center of Semnan Province, AREEO, Shahrood, Iran
بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود، ایران

محمد عابدینی اسفهلانی | Mohammad Abedini Esfahlani
Department of Crop and Horticultural Science Researches, Agricultural and Natural Resources Research Center of Semnan Province, AREEO, Shahrood, Iran.
بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود.

احمد دزیانیان | Ahmad Dezyania
Department of Plant Protection Researches, Agricultural and Natural Resources Research Center of Semnan Province, AREEO, Shahrood, Iran
بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود، ایران


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-298-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات