|
|
دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۷۵-۸۸
|
|
|
| عنوان فارسی |
اثر عصاره های آبی و اتانولی میوه و برگ توت آمریکایی بر Erwinia amylovora عامل آتشک سیب و گلابی |
|
| چکیده فارسی مقاله |
سلاحورزی، ت.، عابدی، ب.، و بیکزاده، ن. (1402). اثر عصارههای آبی و اتانولی میوه و برگ توت آمریکایی بر Erwinia amylovora عامل آتشک سیب و گلابی. دانش بیماریشناسی گیاهی، 13 (1)، 88-75. آتشک ناشی ازErwinia amylovora یکی از بیماریهای مهم درختان سیب و گلابی در جهان است. هدف از این پژوهش، تعیین اثر ضدباکتریایی عصارههای اتانولی و آبی میوه و برگ درخت توت آمریکایی یا پرتقال اوسیج (Maclura pomifera) علیه عامل این بیماری بود. اثر عصارههای اتانولی و آبی برگ و میوه این گیاه بررشد کلنی E. amylovora در هشت غلظت با روش انتشار در دیسک آزمایش شد. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی و فنل کل این عصارهها نیز اندازهگیری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار برای هر تیمار در شرایط آزمایشگاهی اجرا شد. یافتهها نشان دادند که نوع عصاره و اندام گیاهی در خاصیت ضد باکتریایی، فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان فنل کل موثر است. عصاره اتانولی میوه با غلظت 1000 میلیگرم بر میلیلیتر با قطر متوسط هاله بازدارندگی 57/5 میلیمتر، بیشترین اثر بازدارندگی را در برابر E. amylovora، فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای فنل کل داشت، در حالی که عصاره آبی میوه و عصاره آبی و اتانولی برگ تاثیر معنیداری نداشتند. بنابراین عصاره اتانولی میوه توت آمریکایی تاثیر بازدارندگی از رشد کلنی E. amylovora دارد و میتواند در مدیریت بیماری به عنوان یک ترکیب طبیعی در نظر گرفته شود. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
خاصیت ضد باکتریایی، فعالیت آنتیاکسیدانی، فنل کل |
|
| عنوان انگلیسی |
The impact of Osage orange fruit and leaf aqueous and ethanolic extracts on Erwinia amylovora, the cause of apple and pear fireblight |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
Selahvarzi, T., Abedy, B., & Beikzadeh, N. (2024). The impact of Osage orange fruit and leaf aqueous and ethanolic extracts on Erwinia amylovora, the cause of apple and pear fireblight. Plant Pathology Science, 13(1), 75-88. Fire blight caused by Erwinia amylovora is one of the most important diseases of apple and pear trees in the world. The purpose of this research was to determine the antibacterial effect of the ethanolic and aqueous extracts of the fruit and leaf of the Osage orange (Maclura pomifera) against the cause of this disease. The effect of ethanolic and aqueous extracts of leaf and fruit of this plant on the growth of E. amylovora colony in eight concentrations was tested by disk diffusion method. Antioxidant activity and total phenol of these extracts were also measured. The experiment was conducted as a factorial in a completely randomized design with four replications for each treatment in laboratory conditions. The results showed that the type of extract and plant organ are effective in the antibacterial properties, antioxidant activity, and the amount of total phenol. The ethanolic extract of the fruit, at a concentration of 1000 mg/ml with an average diameter 5.57 mm inhibitory halo had the highest inhibitory effect against E. amylovora, antioxidant activity, and total phenol content, while the aqueous extract of the fruit and the aqueous and ethanolic extracts of the leaf weren't significantly effective. Therefore, the ethanolic extract of Osage orange fruit has an inhibitory effect on the growth of E. amylovora colony and can be considered as a natural compound in the management of the disease. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Antibacterial property, Antioxidant activity, Total phenol |
|
| نویسندگان مقاله |
تکتم سلاح ورزی | Toktam Selahvarzi Department of Horticultural Science and Landscape Architecture, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran. گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
بهرام عابدی | Bahram Abedy Department of Horticultural Science and Landscape Architecture, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran. گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
ناصر بیک زاده | Nasser Beikzadeh Khorasan Razavi Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Mashhad, Iran. مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-324-2&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
روشهای مدیریت بیماریهای گیاهان |
| نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|