دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۲۵-۳۸

عنوان فارسی تأثیر اسانس‌های مروتلخ و نعناع‌فلفلی بر توکسین‌زایی و بیان‌ ژن آفلاتوکسین در Aspergillus flavus
چکیده فارسی مقاله
آفلاتوکسین‌ها متابولیت‌های سمی تولید شده توسط گونه‌های Aspergillus هستند که باعث آلودگی مواد غذایی می‌شوند.‌ کنترل این سموم اهمیت زیادی دارد. استفاده از اسانس‌های گیاهان دارویی به دلیل خواص ضد قارچی در حال گسترش است. در این پژوهش، اسانس‌های مروتلخ و نعناع‌فلفلی از گیاهان برداشت شده در‌‌‌‌ استان هرمزگان استخراج شدند. قارچAspergillus flavus  مولد توکسین از دانه ذرت جدا و خالص‌سازی شد. تأثیر اسانس‌ها بر توکسین‌زایی و بیان ژن آفلاتوکسین با Realtime PCR بررسی شد. خاصیت ضدقارچی با روش انتشار در دیسک و ارزیابی مختلط سنجیده و غلظت موثر اسانس‌ها تعیین گردید. نتایج نشان داد که اسانس‌های هر دو گیاه در غلظت‌های ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ پی‌پی‌ام در بازداری از رشد قارچ مؤثر بودند. اسانس نعناع‌فلفلی توانست میزان تولید توکسین را به طور قابل توجهی کاهش دهد و در غلظت ۲۰۰۰ پی‌پی‌ام، اثر بخشی بیشتری بر بیان ژن آفلاتوکسین داشت. بنابراین، اسانس نعناع‌فلفلی در غلظت ۲۰۰۰ پی‌پی‌ام به عنوان یک روش بیولوژیک و ایمن در بیوکنترل آفلاتوکسین معرفی می‌شود.

 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Aspergillus flavus  ، ذرت، بیوکنترل، Realtime- PCR

عنوان انگلیسی Effect of Salvia mirzayanii and Mentha piperita essential oils on toxigenicity and aflatoxin gene expression in Aspergillus flavus
چکیده انگلیسی مقاله
Aflatoxins are toxic metabolites produced by certain Aspergillus species. They cause disease and contaminate food, so reducing and controlling these toxins is extremely important. Due to their antifungal properties, essential oils and extracts from medicinal plants are increasingly used. As part of this study, the medicinal plants Salvia mirzayanii and Mentha piperita were harvested from their original habitat in Hormozgan Province and essential oils were extracted. Subsequently, the toxin-producing fungus A. flavus was isolated and purified from maize kernels, and the effect of the essential oil of both plants on the toxigenicity of A. flavus and the expression of the aflatoxin-encoding gene was investigated using real-time PCR. The antifungal properties were assessed using the disk diffusion method and a mixed evaluation, and then the effective concentration of the essential oil in both plants was determined. The essential oils of both plants effectively inhibited the growth of A. flavus at concentrations of 1000 and 2000 ppm. However, peppermint essential oil significantly reduced toxin production and had a stronger effect on the expression of the gene encoding aflatoxin at a concentration of 2000 ppm. Considering the effectiveness of peppermint essential oil at a concentration of 2000 ppm on the expression of the gene encoding aflatoxin, this essential oil can be introduced as a biological and safe method for the biological control of aflatoxin.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aspergillus flavus, Corn, Bio control, Realtime-PCR

نویسندگان مقاله صدیقه محمدی | Sedigheh Mohammadi
Department of Plant Pathology, Faculty of Agricultural Sciences and New Technologies, Islamic Azad University Shiraz Branch, Shiraz, Iran
گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده علوم کشاورزی و فناوری های نوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران

زهرا روسفید | Zahra Roosefid
Department of Plant Pathology, Faculty of Agricultural Sciences and New Technologies, Islamic Azad University Shiraz Branch, Shiraz, Iran
گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده علوم کشاورزی و فناوری های نوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-454-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده قارچ
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات