مباحث برگزیده در انرژی، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۱۴-۲۵

عنوان فارسی مروری بر ترکیبات بازدارنده و روش‌های کاهش آن در تولید زیست‌اتانول از مواد لیگنوسلولزی
چکیده فارسی مقاله
کاهش تدریجی منابع فسیلی باعث نگرانی فزاینده­ای در مورد تامین آنها و انتشار گازهای گلخانه­ای و گرم­شدن زمین شده و در این زمینه سوخت­های زیستی می­توانند نقش مهمی را در حل این مشکلات داشته باشند. در این میان، اتانول تولید شده از نشاسته ذرت، ملاس نیشکر، مواد لیگنوسلولزی و زیست­دیزل تولید شده از روغن کلزا مهم­ترین موارد استفاده تجاری در سال­های اخیر است. تولید اتانول یک فرآیند زیست شیمیایی پیچیده است که طی آن مخمرها، قارچ­ها و برخی باکتری­ها قادرند قندهای قابل تخمیر را به اتانول، دی اکسید کربن و سایر فرآورده­های متابولیکی که به ترکیب شیمیایی و ویژگی­های حسی مواد غذایی تخمیر شده کمک می­کنند، تبدیل کنند. تولید اتانول در طیف وسیعی از محصولات ثانویه (مانند بهداشتی، درمانی و صنعتی) حائز اهمیت است. کنترل فرآیند تخمیر معمولاً یک پیش نیاز برای تعیین کیفیت محصول نهایی است. در این زمینه، پایش فرآیند تخمیر، یک نیاز اساسی به­منظور اطمینان از کنترل مؤثر عوامل متغیر در تمامی مراحل فرآیند تولید اتانول است. کاهش میزان تخمیر در فرآیند تولید زیست­اتانول به­دلیل ترکیبات بازدارنده یک مشکل اساسی و قابل توجه در اقتصاد فرآیند محسوب می­شود. در این مقاله مروری، ضمن اشاره به جنبه­های اصلی تخمیر اتانول، ترکیبات بازدارنده و روش­های کاهش آن در فرآیند تولید زیست­اتانول از مواد لیگنوسلولزی پرداخته شده است.
 

کلیدواژه‌های فارسی مقاله اتانول، ترکیبات بازدارنده، تخمیر، مواد لیگنوسلولزی، سوخت‌های زیستی

عنوان انگلیسی A Review on inhibitory compounds and it reducing methods in bio-ethanol production from lignocellulose materials
چکیده انگلیسی مقاله
The gradual reduction of fossil resources has caused increasing concern about their supply and the emission of greenhouse gases and global warming, and in this context, biofuels can play an important role in solving these problems. Meanwhile, ethanol produced from corn starch, sugarcane molasses, lignocellulosic materials and biodiesel produced from rapeseed oil are the most important commercial uses in recent years. Ethanol production is a complex biochemical process in which yeasts, fungi, and certain bacteria are able to convert fermentable sugars into ethanol, carbon dioxide, and other metabolic byproducts. These byproducts contribute to the chemical composition and sensory properties of fermented foods. Ethanol production is important in a wide range of secondary products (such as health, medical and industrial). Controlling the fermentation process is usually a prerequisite for determining the quality of the final product. In this regard, monitoring the fermentation process is a basic need to ensure effective control of variable factors at all stages of the ethanol production process. Reducing the rate of fermentation in the process of ethanol production due to inhibitory compounds is considered a fundamental and significant problem in the economics of the process. In this review paper, the main aspects of ethanol fermentation and inhibitory compounds and their reduction methods in the ethanol production process from lignocellulosic materials have been discussed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ethanol, Inhibitory composition, Fermentation, Lignocellulose materials, Biofuels

نویسندگان مقاله علی اصغر تاتاری | Aliasghar Tatari
Department of Wood and Paper Engineering, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

محمدرضا دهقانی فیروزآبادی | Mohammadreza Dehghani Firouzabadi
Department of Wood and Paper Engineering, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/jste/browse.php?a_code=A-10-204-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات