پژوهش های بذر ایران، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۱۱۹-۱۲۶

عنوان فارسی تاثیر هیدرو پرایمینگ و اسمو پرایمینگ بذر بر شاخص های جوانه زنی گیاه دارویی سیاه دانه ( .Nigella sativa L) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی تاثیر هیدرو پرایمینگ و اسمو پرایمینگ بر روی شاخص های جوانه زنی گیاه سیاه دانه تحت تنش شوری ، آزمایشی در سال 1392 درآزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد مشهد، به صورت فاکتوریل، در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد. عوامل آزمایش شامل پرایمینگ در شش سطح (بدون پرایم (شاهد)، هیدروپرایمینگ با آب مقطر و اسموپرایمینگ با نیترات پتاسیم، کلرید پتاسیم ، کلرید کلسیم و کلرید سدیم) و شوری در چهار سطح (0، 50 ، 100 و 150 میلی مولار) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر شوری و پرایمینگ بذر برتمام شاخص ها و اثر متقابل دو عامل بر درصد سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و بنیه ی بذر معنی دار بود. نتایج نشان داد افزایش غلظت نمک تمام صفات اندازه گیری شده را کاهش داد. این کاهش از غلظت 50 میلی مولار شروع شد. اسمو پرایمینگ بذر با نیترات پتاسیم سبب بهبود شاخص های جوانه زنی در شرایط تنش شوری در مقایسه با بذور پرایم نشده شد. به طور کلی می توان چنین بیان کرد که برای بهبود جوانه زنی سیاه دانه تحت تنش شوری پیش تیمار بذور با نیترات پتاسیم، آب مقطر و کلرید پتاسیم قابل توصیه است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پرایمینگ، جوانه زنی، شوری، نیترات پتاسیم

عنوان انگلیسی The Effects of Hydropriming and Osmopriming on Germination Characteristics of Nigella sativa L. under Salt Stress
چکیده انگلیسی مقاله In order to study, the effects of hydropriming and osmopriming on germination characteristics of Nigella sativa L. under salt stress an experiment was conducted in factorial laid out in completely randomized design with four replications at Research Laboratory, Faculty of Agriculture, Mashhad Branch, Islamic Azad University-Mashhad Iran, in 2014. Factors were included of priming treatment in six levels [control (Non-priming), hydropriming with distilled water, osmopriming with KNO3, KCl, CaCl2 and NaCl] and salinity treatment in four levels [0, 50, 100 and 150 Mmol]. Analysis of variance showed that the effects of salinity and seed priming on all measured indices and interaction between two factors on germination percentage and rate, radicle and plumule length and seed vigor were significant at the probability level of 1%. The results showed that with increasing salt concentration all measured traits were decreased. This decreasing started from the 50 Mmol concentration. Under salt stress condition, osmopriming with KNO3 and then hydropriming and osmopriming with KCl improved all germination indices compared with control.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Priming,Germination, Salinity, KNO3

نویسندگان مقاله سمیه طالبی | somayeh talebi
mashhad branch, islamic azad university
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مشهد (Islamic azad university of mashhad)

سید محسن نبوی کلات | sayed mohsen nabavi kalat
mashhad branch, islamic azad university
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مشهد (Islamic azad university of mashhad)


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/jisr/browse.php?a_code=A-10-85-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1871/article-1871-288660.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی بذر
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات