پژوهش های بذر ایران، جلد ۲، شماره ۱، صفحات ۷۳-۸۲

عنوان فارسی کمی‌سازی واکنش جوانه‌زنی چای ترش (Hibiscus sabdariffa) به دما
چکیده فارسی مقاله سرعت و درصد جوانه‌زنی در دماهای مطلوب در حداکثر و در دماهای پایه و سقف در حداقل است. به‌منظور بررسی واکنش جوانه‌زنی به دما و ارزیابی دماهای کاردینال برای درصد و سرعت جوانه‌زنی در چای ترش آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در آزمایشگاه دانشگاه گنبد کاووس انجام شد. بذرها از دمای صفر تا 45 درجه سانتی‌گراد با فاصله 5 درجه از یکدیگر تحت جوانه‌زنی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که واکنش درصد و سرعت جوانه‌زنی به دما به ترتیب با تابع دندان مانند و دوتکه‌ای به‌خوبی برازش یافتند. دماهای پایه و سقف برای درصد جوانه‌زنی 66/1 و 33/43 درجه سانتی‌گراد و برای سرعت جوانه‌زنی 53/4 و 95/42 درجه سانتی‌گراد به دست آمد. دمای مطلوب برای سرعت جوانه‌زنی 30 درجه سانتی‌گراد و برای درصد جوانه‌زنی در دامنه دمایی 56/11 و 63/33 درجه سانتی‌گراد بود؛ بنابراین به‌طور کلی می‌توان گفت که دمای پایه و مطلوب چای ترش به ترتیب حدود 11 و 35 درجه سانتی‌گراد است. از این رو در شرایط گنبد قابل کشت و کار است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بذر، جوانه‌زنی، چای ترش، دما

عنوان انگلیسی Quantifying Germination response to temperature of hibiscus tea (Hibiscus sabdariffa)
چکیده انگلیسی مقاله Germination rate and percentage are maximal at optimum temperatures and then reach to zero at the base and ceiling temperatures. An experiment was conducted at the Gonbad Kavous University laboratory as a completely randomized design with 4 replications, to study germination response to temperature and evaluation of cardinal temperature on germination rate and percentage of hibiscus tea. Seeds germinated at 0 to 45 degrees Celsius by 5 degree intervals. Results indicated that the response of germination percentage and rate adequately fitted with dent like and segmented functions, continually. Base and ceiling temperatures were 1.66 and 43.33 degree Celsius for germination percentage and 4.53 and 42.95 degree Celsius for germination rate. Optimum temperatures were 30 degree centigrade for germination rate and 11.56 and 33.63 degrees Celsius for germination percentage. In conclusion, base and favorable temperatures for hibiscus tea seeds were 11 and 350C. Therefore it is recommended to cultivate in the weather condition of Gonbad kavous.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Seed, Germination, Hibiscus tea, Temperature

نویسندگان مقاله مارال اعتصامی | maral etesami
gonbad kavous university
دانشگاه گنبد کاووس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گنبد کاووس (Gonbad kavoos university)

علی راحمی کاریزکی | ali rahemi karizaki
gonbadkavous university
دانشگاه گنبد کاووس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گنبد کاووس (Gonbad kavoos university)

بنیامین ترابی | benyamin torabi
department, rafsanjan university
دانشگاه رفسنجان


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/jisr/browse.php?a_code=A-10-91-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1871/article-1871-288656.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی بذر
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات