دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۱-۱۱

عنوان فارسی تاثیر نانوذرات مس بر عامل پوسیدگی نرم سیب‌زمینی، هویج و پیاز
چکیده فارسی مقاله پناهی ظ، خاک­ ور ر، علی اصغرزاد ن، زهتاب س، فرشباف ­پورآباد ر (1401) تاثیر نانوذرات مس بر  عامل پوسیدگی نرم سیب‏ زمینی، هویج و پیاز. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 12(1): 11-1.             Doi: 10.2982/PPS.12.1.1 چکیده مقدمه: پوسیدگی نرم باکتریایی ناشی از گونه­ های Pectobacterium از بیماری‏های مهم و شایع در سیب­ زمینی و سبزیها است. ضدعفونی غده یا بذر با مواد شیمیایی یکی از روشهای مدیریت بیماری است. نانوذرات مس همانند نانوذرات نقره و طلا اثر بازدارندگی شدیدی روی سلول‏های باکتری­ها هستند، ولی از آن‏ها بسیار ارزان‏تر و در دسترس ‏تر می‏باشد. این پژوهش برای تعیین اثر نانوذرات مس به تنهایی و در ترکیب با آنتی‏ بیوتیک‏های اکسی‏تتراسایکلین و استرپتومایسین برعامل پوسیدگی نرم سیب­زمینی، هویج و پیاز انجام شد. مواد و روش­ها: بیمارگر از بافتهای پوسیده سیب ­زمینی، هویج و پیاز جدا، خالص و با مطالعه خصوصیات فنوتیپی و ژنتیکی ناحیه Pel-gene با استفاده از آغازگرهای اختصاصی پکتوباکتریوم (Y1وY2) شناسایی شد. اثر سه غلظت نانوذرات مس، آنتی‏بیوتیک‏های اکسی‏تتراسایکلین و استرپتومایسین هرکدام به تنهایی، و ترکیب هر آنتی‏بیوتیک‏ با نانوذرات مس بر رشد بیمارگر در قالب طرح­ کاملاً تصادفی با سه تکرار برای هر تیمار در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. یافته ­ها: براساس خصوصیات فنوتیپی و قرابت ژنتیکی  بیمارگر Pectobacterium odoriferum شناخته شد. استرپتومایسین نسبت به اکسی‏تتراسایکلین بازدارندگی بیشتری از رشد بیمارگر و اثر آنها در ترکیب با نانوذرات مس به ترتیب 12 و 5/19 درصد افزایش یافت. نتیجه‏ گیری:  نانوذرات مس خاصیت بازدارندگی از رشد P. odoriferum دارد و در ترکیب با آنتی ­بیوتیک­ها اثر آنها را افزایش می­دهد.   
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استرپتومایسین، اکسی‌تتراسایکلین، سولفات مس، Pectobacterium

عنوان انگلیسی The effect of copper nanoparticles on soft rot agent of potato, carrot and onion
چکیده انگلیسی مقاله Panahi Z, Khakvar R, Aliasgharzad N, Zehtab S, Farshbaf PourAbad R (2023) The effect of copper nanoparticles on soft rot agent of potato, carrot and onion. Plant Pathology Science, 12(1):1-11.      Doi: 10.2982/PPS.12.1.1 Abstract Introduction: Bacterial soft rot caused by Pectobacterium species is one of the important and common diseases in Potatoes and vegetables. Disinfection of tubers or seeds with chemicals is one of the methods of disease management. Copper nanoparticles, like silver and gold nanoparticles, have a strong inhibitory effect on bacterial cells, but they are much cheaper and more accessible than them. This research was conducted to determine the effect of copper nanoparticles alone and in combination with oxytetracycline and streptomycin antibiotics on potato, carrot and onion soft rot. Materials and Methods: The pathogen was isolated from rotten tissues of potato, carrot and onion, purified and identified by studying the phenotypic and genetic characteristics of the Pel-gene region using Pectobacterium specific primers (Y1 and Y2). The effect of copper nanoparticles, oxytetracycline and streptomycin, and their combination with copper nanoparticles on the pathogen growth was investigated in a completely randomized design experiment with three replications for each treatment in vitro. Results: Pectobacterium odoriferum was identified as pathogen based on phenotypic characteristics and genetic affinity. Streptomycin compared to oxytetracycline inhibited the pathogen growth more and their effect in combination with copper nanoparticles increased by 12 and 19.5%, respectively. Conclusion: Copper nanoparticles can inhibit the growth of P. odoriferum, and in combination with antibiotics increase their effect.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Copper sulfate, Oxytetracycline, Pectobacterium, Streptomycin

نویسندگان مقاله ظاهره پناهی | Zahereh Panahi
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز

رضا خاک ور | Reza Khakvar
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز

ناصر علی اصغرزاد | Naser Aliasgharzad
Department of Soil Sciences, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه علوم و مهندسی خاک ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز

سعید ذهتاب | Saeed Zehtab
Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran.
گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز

رضا فرشباف پورآباد | Reza Farshabf PourAbad
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-170-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات