|
|
دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۱۲۹-۱۴۰
|
|
|
| عنوان فارسی |
اثر شش اسانس گیاهی بر کپک خاکستری توتفرنگی |
|
| چکیده فارسی مقاله |
بیکزاده ن، افضلی ح (1398) اثر شش اسانس گیاهی بر کپک خاکستری توت فرنگی. دانش بیماریشناسی گیاهی 9(1): 140-129. DOI: 10.2982/PPS.9.1.129. مقدمه: کپک خاکستری که عامل آن Botrytis cinerea است، مهمترین بیماری پس از برداشت میوه توتفرنگی است. استفاده از قارچکشهای شیمیایی میتواند تاثیر سویی بر سلامت مصرف کنندگان داشته باشد، بنابراین کاربرد اسانسهای گیاهی برای مدیریت بیماری مورد توجه قرار گرفته است. اثر شش اسانس گیاهی بر بیمارگر و آلودگی میوه های توت فرنگی در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند، تا اسانس مناسب برای مبارزه با بیماری شناسایی شود. مواد و روشها: بیمارگر از میوه های توت فرنگی آلوده در شمال شرق ایران، جداسازی و شناسایی شد. اثر بازدارندگی غلظتهای مختلف اسانسهای نعناع فلفلی، مرزه، زیره سیاه، زیره سبز، اکالیپتوس و آویشن از رشد میسیلیوم و جوانهزنی هاگ بیمارگر به روش مخلوط کردن آنها با محیط کشت آزمایش شدند. سپس تاثیر این اسانسها در فازهای مایع و بخار، بر میزان آلودگی میوه های توتفرنگی آزمایش شدند. دادههای این آزمایشها بعد از نرمالسازی با نرم افزار MSTAT-C، تجزیه واریانس شده و میانگینها با آزمون دانکن مقایسه شدند. یافتهها: اسانسهای زیره سیاه و اکالیپتوس بیشترین تاثیر در بازدارندگی از رشد میسیلیوم بیمارگر داشتند. اسانسهای زیره سیاه، زیره سبز، مرزه، آویشن و نعناع فلفلی بیشترین تاثیر در بازدارندگی از جوانهزنی هاگ بیمارگر داشتند اسانسهای زیره سیاه، زیره سبز، مرزه، آویشن و نعناع فلفلی در فاز بخار، اسانسهای زیره سیاه و اکالیپتوس در فاز مایع، بیشتر از آلودگی میوه جلوگیری کردند. نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش نشان داد که همه این اسانسها به طور معنی داری میتوانند از رشد میسلیوم و جوانه زنی هاگ بیمارگر و آلودگی میوه های توت فرنگی جلوگیری کنند، ولی تاثیر اسانس زیره سیاه در بیشتر موارد بهتر از سایرین است. بنابراین از آن میتوان به عنوان جایگزین قارچکشها روی میوه توتفرنگی استفاده کرد. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
بازدارندگی، اسانس گیاهی، زیره سیاه، اکالیپتوس، Botrytis |
|
| عنوان انگلیسی |
Impact of six essential oils on strawberry gray mold |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
Beikzadeh N, Afzali H (2020) Impact of six essential oils on strawberry gray mold. Plant Pathology Science 9(1):129-140. DOI: 10.2982/PPS.9.1.129. Introduction: Gray mold caused by Botrytis cinerea is the most important disease after strawberry fruit harvest. The use of chemical fungicides can have a negative effect on the health of consumers, so the use of plant essential oils for disease management has been considered. The effect of six plant essential oils on the pathogen and the contamination of strawberry fruits was investigated in this research to identify suitable essential oil to control the disease. Materials and Methods: The pathogen was isolated from infected strawberry fruits in northeastern Iran. The inhibitory effect of different concentrations of peppermint, savory, caraway, cumin, eucalyptus and thyme essential oils on mycelial growth and germination of the pathogen spores was tested by mixing them with culture medium. Then, the effect of these essential oils in liquid and vapor phases on the contamination of strawberry fruits was tested. After normalization, the data of these experiments were analyzed by analysis of variance with MSTAT-C software and the means were compared with Duncan test. Results: Essential oils of caraway and eucalyptus had the greatest effect in inhibiting the growth of pathogen mycelium. Essential oils of caraway, cumin, savory, thyme and peppermint had the greatest effect in inhibiting the germination of pathogen spores. The essential oils of caraway, cumin, savory, thyme and peppermint in the vapor phase, the essential oils of caraway and eucalyptus in the liquid phase, prevented further contamination of the fruit. Conclusion: The findings of this study show that all of these plant essential oils can significantly prevent the growth of mycelium and germination of pathogen spores and contamination of strawberry fruits, but the effect of caraway essential oil in most cases is better than others. Thus, it can be used as an alternative to fungicides on strawberry fruit. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Inhibition, Plant essential oil, Caraway, Eucalyptus, Botrytis |
|
| نویسندگان مقاله |
ناصر بیک زاده | Nasser Beikzadeh Khorasan Razavi Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Mashhad, Iran مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
حمید افضلی | Hamid Afzali Khorasan Razavi Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Mashhad, Iran مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-324-1&slc_lang=fa&sid=1 |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
| نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|