دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۹۵-۱۰۷

عنوان فارسی روش مبارزه زیستی با بیماری‌های قارچی پس از برداشت سیب
چکیده فارسی مقاله آل‌احمد پ، ابراهیمی ل (1399) روش مبارزه زیستی با بیماری‌های قارچی پس از برداشت سیب. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 9(2): 107-95.        DOI:10.2982/PPS.9.2.95.   بیماری‌های پس از برداشت سیب، معمولاً توسط طیف وسیعی از قارچ‌ها به وجود می‌آیند. پوسیدگی پس از برداشت این میوه، مهم­ترین دلیل کاهش طول عمر و ارزش اقتصادی آن به شمار می‌آیند. قارچ‌های  Botrytis cinerea و Penicillium expansum به ترتیب عامل کپک خاکستری و کپک آبی، شایع‌ترین  عامل­های پوسیدگی بعد از برداشت میوه سیب شناخته شده­اند. استفاده از سم­های شیمیایی برای مبارزه با این قارچها می­تواند اثرهای سوء بر سلامت مصرف­کنندگان و محیط‌زیست داشته و سبب بروز مقاومت در قارچها و از بین رفتن جانداران مفید ‌شود. بنابراین مبارزه زیستی با این قارچها به عنوان روشی مناسب برای مصرف کنندگان و سازگار با محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است. کارآیی  قارچ­های  Candida saitoana و Trichoderma harzianum و باکتری Rahnella aquatilis در مبارزه زیستی با این بیماری­ها به اثبات رسیده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Biological control method of postharvest fungal diseases of apple
چکیده انگلیسی مقاله Aleahmad P, Ebrahimi L (2020) Biological control method of postharvest fungal diseases of apple. Plant Pathology Science 9(2):95-107.     DOI: 10.2982/PPS.9.2.95.   Apple postharvest diseases are usually caused by a wide range of pathogenic fungi. Postharvest rot of this crop is one of the most important economic diseases and also one of the main factors in reducing the lifespan of this crop. In contrast, our current knowledge of the occurrence and latent contamination during storage and its epidemiology is limited. The pathogenic fungi Botrytis cinerea and Penicillium expansum causing gray mold and blue mold, respectively, are the most common pathogens in the cultivation areas, which are usually inhibited by the use of synthetic fungicides. However, due to the growing concern over the use of synthetic fungicides, alternative control measures such as using physical treatments, natural compounds, and biocontrol agents are highly desired. Although no method has been approved as a definitive method of postharvest diseases management, the effectiveness of yeasts such as Candida saitoana, bacteria such as Rahnella aquatilis, and fungal species such as Trichoderma harzianum has been suggested.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Botrytis, Candida, Penicillium, Trichoderma

نویسندگان مقاله پارمیدا آل احمد | Parmida Aleahmad
College of Aburaihan, University of Tehran, Tehran, Iran
پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

لیلا ابراهیمی | Leila Ebrahimi
College of Aburaihan, University of Tehran, Tehran, Iran
پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-291-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده ترویجی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات