دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۱۲۸-۱۴۰

عنوان فارسی مدیریت بیماری‌های گیاهی در کشاورزی اُرگانیک
چکیده فارسی مقاله سلیمی ز، میرطالبی م (1399) مدیریت بیماری‌های گیاهی در کشاورزی اُرگانیک. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 10(1): 140-128.   Doi: 10.2982/PPS.10.1.128.             امروزه مشکلات بوم ­شناختی، زیست­ محیطی و جامعه­ شناختی مرتبط با کشاورزی مرسوم بسیار نگران­ کننده است. بر این اساس، کشاورزی اُرگانیک باید به عنوان یک روش جایگزین مورد توجه قرار گیرد که با عدم وجود سموم شیمیایی و کودهای مصنوعی و با کمترین اتلاف عناصر غذایی و انرژی و همچنین کمترین اثرات منفی روی محیط­زیست، غذای سالم را فراهم می­کند. کشاورزی اُرگانیک با این ایده که تمام فرآیندهای درون یک نظام زراعی به هم وابسته­ اند، اداره می­شود و هدف آن دستیابی و حمایت از کارایی، تنوع، خودکفایی، خودتنظیمی و برگشت­ پذیری از طریق فرآیند­های طبیعی با استفاده از امکانات بوم شناختی نظام کشاورزی است. مدیریت بیماری در کشاورزی اُرگانیک بر اساس حفظ تنوع زیستی و سلامت خاک است. در این بررسی، ابتدا شرح مختصری از کشاورزی اُرگانیک ارائه می­شود. سپس روش­هایی شرح داده می­شوند که در کشاورزی اُرگانیک برای مدیریت بیماری­ها از آن­ها استفاده می­گردد؛ مانند بهداشت زراعی، اصلاحات آلی خاک، تناوب طولانی­مدت، کاهش خاک ­ورزی، زمان مناسب کشت، انتخاب رقم مناسب و استفاده از گیاهان پوششی و کشت مخلوط. به طور کلی نتیجه­ گیری می­شود که کشاورزی اُرگانیک قابلیت افزایش بازیافت زیست­ توده و بهینه­ سازی در دسترس بودن مواد غذایی و ایجاد شرایط مناسب خاک برای رشد گیاه را دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنوع زیستی، سرکوب بیماری، سلامت خاک

عنوان انگلیسی Plant diseases management in organic agriculture
چکیده انگلیسی مقاله Salimi Z, Mirtalebi M (2021) Plant diseases management in organic agriculture. Plant Pathology Science 10(1):128-140.  Doi: 10.2982/PPS.10.1.128. Today the ecological, ecological and sociological problems of conventional agriculture are of great concern. Accordingly, organic farming should be viewed as an alternative approach that provides safe and healthy nutrition by eliminating synthetic pesticides and fertilizers with the least loss of nutrients and energy and the least negative impact on the environment. Organic farming is guided by the idea that all processes within an agro-ecosystem are interdependent and it aims to achieve efficiency, diversity, self-sufficiency, self-regulation and resilience through natural processes using the ecological possibilities of the agricultural system. Disease management in organic farming is based on maintaining biodiversity and soil health. In this review, a brief description of organic farming is given first. The next other practices used in organic farming to control disease include sanitation, organic soil improvement, long-term crop rotations, reduced tillage, the right harvesting time, the selection of crops and varieties, and the use of catch crops and also, catch crop cultivation. In conclusion, organic farming has the potential to improve the recycling of biomass and optimize the availability of nutrients and ensure favorable soil conditions for plant growth.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Biological diversity, Disease suppression, Soil health

نویسندگان مقاله زهرا سلیمی | Zahra Salimi
Department of Plant Protection, College of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran
بخش گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مریم میرطالبی | Maryam Mirtalebi
Department of Plant Protection, College of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran
بخش گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-347-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده ترویجی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات