دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۱۴-۲۶

عنوان فارسی اثر عصارههای زیتون تلخ، هندوانه ابوجهل و خارشتر بر هشت باکتری و سه قارچ
چکیده فارسی مقاله قهاری س، قهاری س، قهاری س، نعمت‌زاده ق (1399) اثر عصاره­های زیتون­ تلخ، هندوانه ابوجهل و خارشتر بر هشت باکتری و سه قارچ . دانش بیماری‌شناسی گیاهی 10(1): 26-14.     Doi: 10.2982/PPS.10.1.14. مقدمه: فعالیت ضدباکتریایی، ضدقارچی و پاداکسنده­ای عصاره متانولی دانه هندوانه ­ابوجهل (Citrullus colocynthis)، میوه خارشتر (Alhagi maurorum) و برگ زیتون­تلخ (Melia azedarach) علیه هشت باکتری و سه قارچ که معمولاً باعث آسیب به محصولات کشاورزی می‌شوند، در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: فعالیت ضدمیکروبی گیاهان انتخاب شده در شش غلظت‌ روی رشد کلنی 11 ریزجاندار از جمله، سه باکتری گرم مثبت Bacillus subtilis،Staphylococcus aureus و Rathayibacter toxicus، و پنج باکتری گرم منفی Escherichia coli، Pseudomonas aeruginosa، Pseudomonas syringae subsp. syringae، Pseudomonas viridiflava وXanthomonas campestris pv. campestris و نیز سه قارچ Pyricularia oryzae،Botrytis cinerea  و Fusarium oxysporum با استفاده از روش انتشار عصاره در دیسک سنجیده شد. همچنین، فعالیت پاداکسنده­ای عصاره این سه گیاه با اندازه‌گیری فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و گایاکول پراکسیداز و میزان توانایی به دام‌اندازی رادیکال DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر این، میزان فنل و فلاونویید کل آنها نیز اندازه‌گیری شدند. یافته‌ها: عصاره متانولی دانه هندوانه ابوجهل دارای بیشترین فعالیت ضدباکتریایی، بیشترین میزان فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و گایاکول پراکسیداز و بیشترین درصد مهار رادیکال DPPH بود. عصاره متانولی این گیاهان بررشد پرگنه قارچ­ها تاثیری نداشتند. نتیجه‌گیری: عصاره متانولی دانه هندوانه ابوجهل باید به عنوان یک منبع بالقوه باکتری­کش در حوزه کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The impact of Chinaberry, Colocynth and Camelthorn extracts on eight bacteria and three fungi
چکیده انگلیسی مقاله Ghahari S, Ghahari S, Ghahari S Nematzadeh GH (2021) The impact of Chinaberry, Colocynth and Camelthorn extracts on eight bacteria and three fungi. Plant Pathology Science 10(1):14-26.  Doi: 10.2982/PPS.10.1.14.   Introduction: Antibacterial, antifungal and antioxidant activity of methanolic extracts of Colocynth (Citrullus colocynthis) seeds, Camelthorn  (Alhagi maurorum) fruit and Chinaberry (Melia azedarach) leaves on eight bacteria and three fungi, which usually cause damage to agricultural products examined in this research. Material and Methods: Antimicrobial activity of selected plants in six concentrations on 11 microorganisms including, three gram-positive bacteria vs. Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, and Rathayibacter toxicus, and five gram-negative bacteria vs. Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas syringae subsp. syringae, Pseudomonas viridiflava, and Xanthomonas campestris pv. campestris, as well as three fungi vs. Pyricularia oryzae, Fusarium oxysporum and Botrytis cinerea was measured using the disk diffusion method. Also, the antioxidant activity of the extracts of these  plants was evaluated by measuring the enzymes of catalase and guaiacol peroxidase and evaluating the ability to trap DPPH radicals. In addition, the amount of total phenols and flavonoids in these plants extracts were measured. Results: Methanolic extract of Colocynth seeds had the highest antibacterial activity, the highest activity of catalase and guaiacol peroxidase enzymes and the highest percentage of DPPH radical inhibition. Methanolic extracts of these plants had no effect on fungal colony growth. Conclusion: Methanolic extract of Colocynth seeds can be considered as potential sources of bactericides in agriculture.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bacillus, Pseudomonas, Xanthomonas

نویسندگان مقاله سعید قهاری | Saeid Ghahari
Department of Agriculture, Shahed University, Tehran, Iran.
گروه زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد تهران

سمیه قهاری | Somayeh Ghahari
Genetics and Agricultural Biotechnology Institute of Tabarestan (GABIT), Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran.
پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

سجاد قهاری | Sajjad Ghahari
Department of Biology, Faculty of Science, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran.
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز

قربانعلی نعمت زاده | Ghorbanali Nematzadeh
Genetics and Agricultural Biotechnology Institute of Tabarestan (GABIT), Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran.
پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-340-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات