دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۵۳-۶۳

عنوان فارسی گیاهان حساس به باکتری‌های مولد پوسیدگی نرم در ایران
چکیده فارسی مقاله تقی‌نسب، م. 1391. گیاهان حساس به باکتری‌های مولد پوسیدگی نرم در ایران. دانش ‌بیماری‌شناسی‌گیاهی 1(2): 63-53 باکتری‌های مولد پوسیدگی نرم، گونه‌های Pectobacterium و Dickeya ، از بیمارگرهای مهم گیاهان هستند، که انتشار جهانی دارند. دامنه میزبانی این باکتری‌ها بسیار وسیع بوده و موجب لهیدگی بافت‌های گیاهی می-گردند. بیماری‌های ناشی از این باکتری‌ها به شکل پوسیدگی نرم، ساقه سیاه، لهیدگی پیاز گل‌ها و لکه‌برگی در ایران از ذرت، برنج، کانولا، چغندرقند، سیب‌زمینی، موز، خرما، هویج، کلم، پیاز، شلغم ، فلفل، فیلودندرون، پاندانوس، دیفن‌باخیا، سیکلامن، زنبق، آگلونما، دراسنا، گلایول، فیکوس، کاکتوس زینتی و گل‌جالیز گزارش شده‌اند. برخی از ارقام گیاهان زراعی کشور نظیر ذرت، سیب‌زمینی و چغندرقند نسبت به این باکتری‌‌ها متحمل شناخته شده‌اند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Susceptible Plants to Soft Rot Causal Bacteria in Iran
چکیده انگلیسی مقاله The soft rot causal bacteria, species of Pectobacterium and Dickeya, are important pathogens of plants, which have worldwide distribution. These bacteria are very broad host range and cause plant tissues rot . Diseases caused by these bacteria in the form of soft rot, black stem, bulb rot and leaf spot of corn, rice, canola, sugar beet, potatoes, banana, dates, carrots, cabbage, onions, turnips, peppers, philodendron, pandanus, dieffenbachia, Cyclamen, Iris, Aglaonema, Dracaena, Gladiolus, Ficus, ornamental cactus, and Orobanche have been reported from Iran. Some varieties of field crops such as corn, tomatoes, potatoes and sugar beet, as tolerant to these bacteria in Iran.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bacterium, Rot, Soft, Dickeya , Pectobacterium

نویسندگان مقاله میثم تقی نسب | meisam taghinasab
. of plant pathology, department of plant protection, gorgan university of agricultural sciences and natural resources, gorgan, iran.
بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاه پزشکی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ابراهیم کریمی | ebrahim karimi
2- department of microbial biotechnology and bio-safety, agricultural biotechnology research institute of iran.
کارشناس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، کرج
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-1-21&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده ترویجی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات