دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۱۷-۳۶

عنوان فارسی نقش عناصر غذایی در مدیریت بیماری‌های گیاهی
چکیده فارسی مقاله شعله‌ور‌فرد، ع. و موسوی، س. م. 1392. نقش عناصر غذایی در مدیریت بیماری‌های گیاهی. دانش بیماری‌شناسی گیاهی 3(1): 36-17. عناصر غذایی معمولا برای افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی مصرف می‌شوند. این عناصر قادر به افزایش سطح تحمل یا مقاومت گیاهان به بعضی بیماری‌ها نیز هستند. تصحیح و تعدیل مواد غذایی خاک می‌تواند به عنوان یک روش موثر مدیریت بیماری‌های گیاهی در کشاورزی پایدار در نظر گرفته ‌شود. عناصر غذایی اولین و مهمترین خط دفاعی را در برابر بیماری‌های گیاهی تشکیل می‌دهند که روی تمام اجزای مثلث بیماری تاثیر می‌گذارند. مواد غذایی می‌توانند بیماری‌ها را تاحد رضایت بخشی کاهش دهند یا حداقل آنها را تا سطحی تقلیل دهند که مهارشان توسط سایر روش‌ها موفقیت‌آمیز‌تر و ارزان‌تر باشد. در این مقاله تاثیر عناصر غذایی روی میزان تحمل یا مقاومت، ساختار بافتی و ظاهری گیاه، بیماری‌زایی و بقای بیمارگر بررسی شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بیماری، پتاسیم، فسفر، گیاه، نیتروژن

عنوان انگلیسی Role of Nutritional Elements in Plant Disease Management
چکیده انگلیسی مقاله Plant diseases are the most important limiting factors in agricultural production. Currently the major control method of plant diseases is based on the use of chemicals that raises serious concerns about food quality, environmental hazards and development of resistance to agrochemicals. These concerns have increased the need for other alternative disease management techniques. Macro- and micronutrients are normally applied to increase crop production and improve general plant health and quality. They can also increase the disease tolerance or resistance of plants, however there are some opposing reports. Although our knowledge on the impact of mineral nutrients on plant diseases, many other factors that control plant's response and dynamic interactions among plant, environment and pathogen is not sufficient, manipulating soil nutrients through amendment or modification is always an essential part in plant disease control as well as in sustainable agriculture. Mineral nutrients are generally the first and the most important line of defense against plant diseases which affect all parts of the disease triangle. Nutrients can satisfactory decrease diseases, or at least diminish them to a level at which additional control measures are more successful and less expensive. Here we review the most recent data regarding the influence of mineral nutrients on plant disease resistance and tolerance, plant histological or morphological structure and the virulence or capability of pathogens to survive.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Control, macroelements, microelements, plant disease

نویسندگان مقاله علیرضا شعله ورفرد | ali reza sholevarfard
of plant pathology,young researchers club, islamic azad university, marvdasht, iran.
بیماری شناسی گیاهی، باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت (Islamic azad university of marvdasht)

سیدمحمدرضا موسوی | mohammad reza moosavi
, department of plant pathology, marvdasht branch, islamic azad university, marvdasht, iran.
گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت (Islamic azad university of marvdasht)


نشانی اینترنتی http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-1-35&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده ترویجی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات