|
|
دانش بیماری شناسی گیاهی، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱۴-۲۵
|
|
|
| عنوان فارسی |
مهار زیستی بیماریهای پس از برداشت مرکبات |
|
| چکیده فارسی مقاله |
رمضانی ا. و مهدیان ص. ع. 1394. مهار زیستی بیماریهای پس از برداشت مرکبات. دانش بیماریشناسی گیاهی 5(1): 25-14. پوسیدگی پس از برداشت میوه مرکبات مهمترین عامل کاهش عمر این محصولات و از بیماریهای مهم اقتصادی آنها در نواحی تولید مرکبات دنیا است. قارچهای بیمارگر، کپکهای سبز و آبی به اسامی Penicillium digitatum و Penicillium italicum هستند، که معمولا با استفاده از قارچکشهای شیمیایی مدیریت میشوند. با توجه به اینکه مصرف سموم شیمیایی ضمن داشتن خطرهای سوء محیط زیستی، سبب بروز جدایههای مقاوم در بیمارگرها نیز میشوند، مبارزه زیستی از طریق کاربرد قارچها و باکتریهای متعارض بهعنوان روش جایگزین مصرف قارچکشها مطرح شده است. در این خصوص، کارآیی قارچهایی نظیر Candida guilliermondii، Pichia guilliermondi، Candida saitoan، Aureobasidium pullulans، Muscodor albus و باکتریهای Pseudomonas fluorescens، Bacillus subtilis و Pantoea agglomerans در مهار کپکهای سبز و آبی مرکبات مثبت گزارششده است. بنابراین میتوان کاربرد آنها را برای مبارزه با این بیماریها پیشنهاد کرد. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
مرکبات، Candida، Penicillium، Pichia، Pseudomonas |
|
| عنوان انگلیسی |
Biological Control of Post-Harvest Citrus Diseases |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
Ramezani A. & Mahdian S. A. 2016. Biological control of post-harvest citrus diseases. Plant Pathology Science 5(1):14-25. Post- harvest rot of citrus fruits is one of the most important limiting factors that reduce the life of harvested products and are one of the most important economical diseases in world’s citrus production areas. Two most important fungi that affect the citrus fruits, are green and blue molds which are produced by Penicillium digitatum and P. italicum, respectively. The disease are mainly managed by using the synthetic fungicides, but because of environmental hazards and appearance of resistant strains of the pathogen, the biological control by the use of bacterial, fungal and yeast antagonists can be suggested. The efficiency of yeasts such as Candida guilliermondii, C. saitoan, Pichia guilliermondi and Aureobasidium pullulans; the bacteria Pseudomonas fluorescens, Bacillus subtilis, Pantoea agglomerans and the fungus Muscodor albus, in controlling the green and blue molds of citrus is reported so far. In this paper, we tried to explain the method of biological control with emphasizing on the identification of useful microorganisms and their operation. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Citrus, Candida, Penicillium, Pichia, Pseudomonas |
|
| نویسندگان مقاله |
امیر رمضانی | amir ramzani ساری- خیابان فارابی- بن بست اول- پلاک 69- کد پستی 4814783871
صفرعلی مهدیان | safarali mahdian department of plant protection, sari agricultural sciences and natural resources university, sari, iran گروه گیاه پزشکی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-103-1&slc_lang=fa&sid=fa |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
fa |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
| نوع مقاله منتشر شده |
ترویجی |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|